24 Nov
24Nov

   Începeti cu a va pune câteva întrebări de bază - mai exact, ce tip de entertainment vi se potrivește cel mai bine gustului personal, bugetului, locatiei, oaspeților. Aici, enumerăm cinci lucruri de știut înainte de a vă alege muzica.

1. Sunt câteva lucruri de luat în considerare:

Vibe tipul de muzică pe care îl alegeți poate stabili tonul nunții dvs. și va consolida o temă. Și este ceea ce oamenii își aduc aminte cel mai des. Gânditi-va ce gen muzical reflectă cel mai bine personalitățile dumneavoastra și inspiră atmosfera pe care vreti să o creati. Modul în care muzica este livrată - de trupa live sau DJ - afectează și atmosfera.

Varietate Indiferent dacă alegeți o trupă sau un DJ, asigurați-vă că vor fi si melodii lente și rapide, precum și melodii vechi și noi pentru a încuraja toți oaspeții să ajungă pe ringul de dans.

Buget În războiul prețurilor, varianta DJ/Mc costă, în general, mai puțin, iar prețurile variază în funcție de solicitările de echipamente necesare. O trupă de 6-8 sau mai multi membri, de exemplu, va fi, în general, mai scumpă decât un DJ, deoarece există mai multe persoane care trebuie să fie platite. Adaugati la calcul si costurile legate de meniurile aferente! (Există întotdeauna excepții; DJ-ii cunoscuti, performanti, dar care ofera un show mult mai exploziv decat majoritatea  formatiilor, pot fi la fel de scumpi sau apropiati, ca și formațiile live.) Prețurile formațiilor variază în funcție de numărul de muzicieni, de durata programului, ziua săptămânii și perioada anului.

Spațiu V-a cazut la inima o formatie  de opt membri? Mai întâi trebuie să verificați dacă locatia unde va avea loc nunta are restricții privind numărul de muzicieni și  volumul de echipament pe care il puteți aduce și dacă există o sursă de alimentare electrică stabila sau limitări de zgomot. De exemplu, formatiile sau cantaretii de manele, folosesc sisteme de sunet supra-dimensionate, pentru a impresiona. E posibil ca unele locatii sa nu permita difuzarea acestui gen muzical sau sa nu dispuna de spatiu pentru desfasurarea lor.  Puneți aceste întrebări înainte de a începe să cercetați.

2. O trupă are avantaje dar si dezavantaje! 

Nu există nimic asemănător unei formații de nuntă live care să încânte o mulțime și să creeze un sentiment de rafinament. Un bun solist ar trebui sa  fie si  maestru de ceremonii la evenimentul dumneavoastra, interacționând cu oamenii de pe ringul de dans, acordând atenție vibe-ului grupului și selectând muzica în consecință. Insa, din pacate, sunt foarte putini solisti vocali care sa poata face acest lucru. Iar cei care o fac, au pretul lor. 

Pro: Muzica live este… live. Dumneavoastra  și oaspeții  puteti experimenta plăcerea unui spectacol. Instrumentistii si solistii se pot adapta si interpreta live o melodie ceruta.

Contra: formatiile  pot fi mai scumpe decât DJ-ii. De asemenea, oricât de mare ar fi trupa, nu pot avea repertoriul unui DJ standard, care poate avea o varietate uriașă de muzică la îndemână. Și dacă doriți să auziți o melodie exact așa cum a interpretat-o artistul original, este posibil să nu obțineți ceea ce doriți. Insa, o formatie are repertoriul limitat. De asemenea, ce se intampla daca solistul sau un instrumentist se imbolnaveste? Daca solistei  ii tremura vocea de emotie? Daca falseaza?

3. De asemenea, si evenimentele cu  DJ au argumente Pro sau Contra

  DJ-ii de astăzi sunt artiști la propriu, oferind mix-uri echilibrate de stiluri musicale, pentru toate vârstele.

  Melodiile  vor suna exact așa cum doriți, pot anima publicul  și improviza. De cele mai multe ori, Dj-ii se adapteaza rapid vibe-ului evenimentului, iar prin echipamentele de lumini si efecte speciale de care dispun, pot crea o atmosfera mult mai propice distractiei decat o formatie blazata…

Pro: Dacă există anumite melodii pe care doriti să le auziți la nunta dvs., probabil că nu va fi o problemă pentru DJ-ul dvs. să găsească fiecare piesă. De asemenea, DJ-ii sunt, în general, mai puțin costisitori decât formatiile desi, de multe ori , echipamentele folosite de un Dj sunt mult mai performante si complexe decat ale unei formatii (de obicei sunt echipamente proprii, nu inchiriate, pe care le cunoaste si gestioneaza el) .

  Disponibilitatea de a investi in echipamente performante este mai mare la un Dj decat la o formatie, unde trebuie sa se puna toti de acord…

    Un DJ cu o tinuta si prezență carismatică pe scenă, indemanare si  cu abilități excelente de comunicare,  poate stabili cu adevărat starea de spirit și  menține petrecerea la un nivel ridicat pe toata durata lui. La nuntile cu Dj nu sunt pauze muzicale. Un Dj specializat pe evenimente de tip Family va avea pregatite colajele necesare pentru a asigura continuitatea chiar si pe timpul pauzelor firesti. 

   In general, Dj-ii de evenimente Family lucreaza cu MC (maestri de ceremonii) si/sau solisti vocali, care au rolul de a anima publicul, de a prezenta momentele importante, de a interactiona cu invitiatii, de a-i implica in diverse activitati distractive. In aceasta formula, evenimentul devine unul mult mai dinamic, inedit, asigurandu-se astfel diversitatea. 

  Cautati sa alegeti Dj-i profesionisti, care doar asta fac!  Ei sunt cei care isi dedica tot timpul saptamanii pregatirii evenimentului dumneavoastra, investesc in echipamente, sunt la zi cu toate autorizatiile, fiindca acesta este job-ul lor full time!

Contra: La capătul opus al spectrului, un DJ cu o personalitate dificila, timid sau incepator, poate fi un “ucigas” al petrecerii. De asemenea, un Dj "ieftin” intotdeauna va prezenta un risc: fie echipamentele sunt de slaba calitate, fiindca nu poate investi mergand doar pe preturi sub piata,  fie nu are toate autorizatiile la zi – si amenzile sunt mari iar riscul de a se suspenda un eveniment, de asemenea, e mare,  fie va fi demotivat, plictisit sau chiar obosit, fiindca mergand cu preturi foarte mici este nevoit sa participe la mai multe evenimente pentru a-si asigura existenta.

  Evitati, pe cat posibil, Dj-i care au si alte job-uri! Nu ati vrea sa aveti la nunta un Dj care vine dupa 2 zile de serviciu si 2 nopti de evenimente… In general, astfel de persoane fac asta pentru a-si complete veniturile, dar nu vor duce niciodata treaba la un nivel profesionist!

  Probabil nu v-ati incredinta unui  stomatolog amator, care 8 ore pe zi este mecanic auto sau zidar si face stomatologie in timpul liber…

 4. Ar trebui să-i intalniti live la un moment dat. 

   În mod ideal, veți dori să vedeți un DJ sau o trupă în acțiune înainte de a semna contractul, astfel încât să puteți evalua în primul rând modul în care se îmbracă, improvizeaza și lucreaza cu publicul. (Cereți să vedeți un clip pe Youtube, site, Facebook, dar nu vă auto-invitati niciodată la evenimentul altui cuplu!). 

    Dacă nu este o posibil, cereți un playlist și căutați melodii pe care le cunoașteți și le iubiți. Dacă o trupă vă trimite melodiile sau un link către un videoclip, asigurați-vă că muzicienii pe care îi auziți sau îi vedeți sunt aceiași muzicieni care vor cânta la nunta voastră. De asemenea, cereți recomandări de la ultimele nunți pe care le-a cântat trupa sau DJ-ul.

  Ca un test, luați în considerare prima dvs. piesă de dans. Dacă trupa nu o cunoaște și nu dorește să o învețe, sau DJ-ul nu o deține și nu dorește să o primească, mergeți mai departe, cautati altii...

5. Spuneti-le preferintele voastre și ce nu va place  înainte de a semna. 

Știți că toți profesioniștii ar trebui să fie deschiși pentru preferinte  și non-preferinte. Dati-le lista cu solicitări personale, melodii pe care trebuie să le asculte și, poate mai important, o listă cu ceea ce nu doriti sa auziti la eveniment!

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.