30 May


Uitați de toate miturile pe care le-ați auzit despre angajarea și folosirea serviciilor Formatiilor  sau DJ-ilor - suntem aici pentru a le demonta odată pentru totdeauna.

  Da, puteți opta  atât pentru o trupă, cât și pentru un DJ, dacă doriți. Nu, nu veți avea control total asupra fiecărei melodii cântate (dar puteți comunica preferințele dvs. din timp și clar). 

  Iată primele 10 concepții greșite despre muzica, entertainerii de nuntă și de ce nu ar putea fi mai departe de adevăr.

1. DJ-ii vorbesc întotdeauna prea mult.

 Probabil ați auzit despre (sau ați fost) la nunți în care un DJ, într-o încercare greșită de a energiza publicul, a vorbit mai mult decat era necesar - cu rezultate dezamagitoare.   Cu toate acestea, un Dj experimentat la nunta va vorbi numai atunci când este cazul. "De fiecare dată când un DJ vorbește, ar trebui să aibă ceva important de spus, despre care ati convenit inainte", spun specialistii in domeniu.

   Pentru a vă asigura că DJ-ul dvs. nu abuzează de microfon, fiți specifici când doriți să vorbească și când nu. Incercati sa  nu fiti  nervoși, si Dj-ul este om, are sentimente si nu doriti sa ii stricati vibe-ul. De multe ori sunt bine intentionati si isi doresc si ei, ca si dumneavoastra sa aiba un eveniment reusit. Ajuta mult sa ii dati un exemplu despre ceea ce vi se pare nepotrivit, insa  cu grijă pentru a nu jigni.

2. Formatiile fac prea multe pauze.

O preocupare obișnuită în ceea ce privește angajarea unei Formatii de nunta este aceea că fiecare set de 40 - 45 de minute pe care îl canta va fi urmat de o pauză de 15-20 de minute plină cu muzică de pe un CD de compilație sau laptop,  iar oaspeții plictisiți vor abandona ringul de dans. Însă puteți gestiona nevoia trupei pentru timpul de repaus, astfel încât să nu perturbe prea mult petrecerea. Rugați membrii trupei să-și eșaloneze pauzele, astfel încât să existe muzică live pe tot parcursul nopții (poate costa o taxă suplimentară). Sau, puteti insera in programul trupei 1-2 momente de divertisment  astfel incat oaspeții sa rămâna distrați, iar ringul de dans sa rămâna plin.

3. DJ-ii vor pune  melodii neplacute sau nepotrivite.

Grijuliu, DJ-ul dumneavoastra s-a setat  pe manele si muzica populara, pe când dumneavoastra va gânditi mai mult la hiturile anilor 80-90? Nu trebuie să fie așa!  DJ-ul dumneavoastra vrea să puna ceea ce vreti să auziti, dar trebuie să-i comunicati clar gusturile. Nu vă bazați doar pe cuvinte - termeni precum „muzică dance, „ rock ”și„ melodii lente ”sunt vagi și pot fi ușor interpretați greșit. Asigurați-vă că sunteți pe aceeași linie de stil muzical și oferiți-i o listă de redare . Mirele și mireasa ar trebui să poată personaliza lista de redare, oamenii de astăzi au crescut cu alegerea și personalizarea, iar DJ-ii buni înțeleg asta.

4. Ai control total asupra tuturor.

  Puteți și ar trebui să-i oferiți DJ-ului dvs. o listă de melodii obligatorii, daca asta doriti, dar nu ar trebui sa-l fortati sa se rezume doar la acea lista. Într-o oarecare măsură, listele dvs. ar trebui să fie orientative, sa ii usureze munca, nu sa i-o limiteze. DJ-ul dvs. ar trebui să știe genul care vă interesează, dar lăsați-l să aleagă cea mai bună modalitate de a mixa muzica - la urma urmei, este datoria lui de a ține oamenii pe ringul de dans .

  Oferiti-i Dj-ului (Formatiei) o anumită flexibilitate pentru a reacționa la mulțime și regla ritmul în consecință. 

  Când mergeti la un restaurant, îi puteti cere Chef-ului un fel de mancare, nu o sa ii spuneti  cum sa il faca . Asa este la fel cu DJ-ii sau formațiile - trebuie să avetii încredere că știu ce să facă.

5. Trupele adoră dansurile de grup.

 E bine sa vedeți trupa în acțiune înainte de a semna contractul. Cereți clipuri YouTube sau alte imagini dintr-un eveniment anterior, pentru a înțelege modul în care interacționează cu mulțimea.

  Ar trebui, de asemenea, să încercați să le vedeți în direct. Chiar dacă nu va puteti auto-invita la  nunta altcuiva, aflati dacă le puteti vedea performând la un alt tip de eveniment.

  Insa, țineti cont de faptul că nu puteți modifica stilul unei trupe la fel de ușor, pe cât poți “regla” un DJ. Dacă actul lor live este plin de amploare și interactiv (complet cu dansuri de linie), atunci cererea acestora să schimbe le-ar putea împiedica performanța și probabil ca e mai bine să mergi cu un alta trupa.

6. O trupă nu poate oferi suficientă varietate.

Ați fi surprinsi de profunzimea muzicală pe care o poate oferi o trupă de nuntă de înaltă calitate. Un indiciu potrivit care spune ca o trupă are versatilitate este dacă au mai mulți cântăreți - dacă au vocaliști atât bărbați cât și femei, de exemplu, șansele sunt sa fie deschisa către o gamă mai largă de melodii. Deși o trupă se poate specializa într-un stil, ei sunt muzicieni profesioniști și ar trebui să se poată îndepărta, macar un pic, de nișa lor. Dacă unele  dintre melodiile preferate nu sunt incluse în repertoriul trupei, cereți-le pur și simplu să învețe melodiile înainte de nunta dvs. - majoritatea formațiilor vor învăța între trei și cinci melodii dacă le dați suficient de mult timp.

7. Un DJ vă va economisi bani.

Deși de multe ori un DJ poate costa mai puțin decât o trupă, nu ar trebui să ieșiți ieftin la acest furnizor. „Dacă sunteți dispus să plătiți pentru un DJ bun, de top, puteți obține mult mai mult decât de la o trupa”, spune un specialist in domeniu. 

  "Un DJ minunat va vorbi cu fotograful/videograful tău și îi va spune ce melodii urmează. Foto-videografii surprind cele mai bune momente, dar este datoria DJ-ului să creeze posibilitatea ca aceștia să apară." Deși vechea zicală „obțineți ceea ce plătiți” nu este întotdeauna adevărată, atunci când vine vorba de muzica dvs., este cu siguranță un sfat de luat în considerare - DJ-ii grozavi sunt cu adevărat grozavi.

8. Angajarea unei formatii este o idee bună.

Cu excepția cazului în care au, de asemenea, multă experiență cu nunțile, utilizarea unei trupe sau a unui DJ care este orientată în primul rând pe cluburile de noapte este riscantă, deoarece nu vor fi încântați să mulțumească o mulțime diversă.  Este mult mai inteligent să găsești pe cineva care are experiență în divertismentul nunții. Dacă nunta ta va fi în mare parte amicii tăi de la colegiu, atunci poate că trupa ta preferată din campus va fi grozavă. Insa  dacă invitați colegi, bunici și copii, divertismentul ar trebui să ofere ceva pentru toată lumea.

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.